Как да Облекчим болката при ишиас. За да облекчим болката трябва

...
Как да Облекчим болката при ишиас. За да облекчим болката трябва
Коментари Харесай

Ишиас – илачи билки и методи за намаляване на болката

Как да Облекчим болката при ишиас. За да облекчим болката би трябвало да използваме някои способи и билки. Те освен понижат болката, те способстват за облекчение на възпалението върху натиска и раздразнения нерв.

Студено и топло

За начало което би трябвало да опитате в случаите на ишиас е да сложите една торбичка лед или пакет замразени артикули, увити в забрадка и върху местата които ви болят. 

Около 15-20 минути по-късно болката би трябвало да спадне. Но това ще ви донесе единствено краткотрайно облекчение. Ефекта да стане по-задълбочен, би трябвало да извършите парещ компрес. (може и гореща вана, само че незабавно откакто приложите леда. 

Този способ ще подтиква кръвообращението както и ще подтиква лимфният поток, като по този метод покачва процеса на лекуване.

Масла и билки за локално приложение

Съществуват билки които имат доста мощни противовъзпалителни свойства и могат да бъдат употребявани за лекуване на инфектиране и болежка. 

Локално, в самото място на болката вие  може да ги ползвате под формата на отвари, лапи и масла. 

Някои от най-хубавите билки за понижаване на възпалението на седалищния нерв и възстановяване на здравето на нервите включва липа цвят, ямайски дрян, женско биле, кора от бяла върба, демонски нокът, лопен корен, жълт кантарион, куркума и боне.

Сусамово масло и индийско орехче

1 чаша сусамово масло и 3 супени лъжици индийско орехче се смесват. Загрявате сместа, изчаквате да се охлади до обикновено топла температура и използвайте за масажиране на мъчителното място. Този способ го правете няколко пъти дневно, няколко седмици.

Жълт кантарион (Масло)

Често се предлага за локално приложение при ишиас. Можете да го нанасяте два или три пъти дневно върху местата, в които има болежка, до момента в който не настъпи цялостно облекчение.

Лют червен пипер – Мехлем 

Познатият ни пикантен червен пипер съдържа съставна част, наречена капсаицин, тя работи като натурален болкоуспокояващ сътрудник. 

Нанасяйте мехлема върху мъчителното място до 4 пъти дневно, минимум в продължение на най-малко една седмица. 

При по-тежки случаи може да употребявате и пластири, съдържащи дестилат от чили, които се употребяват при болката от херпес зостер. Едно такова приложение може да работи до седмици.

Внимание: Крем или мас който съдържа капсаицин предизвиква чувство за парене. Не го ползвайте в случай че кожата ви е засегната!

Семената сминдух

Приготвената лапа от семена на сминдух оказва помощ за понижаване на болката при ишиас, с помощта на своите противовъзпалителни резултати. Полезна е и при болежка, която се дължи на ревматоиден артрит и подагра. 

Приготвяне:

шепа семена от сминдух се смилат; трябва да ги оставите задоволително време да врат в мляко с цел да се получи гъста консистенция; сместа се нанася върху мъчителното място; нека да престои няколко часа преди да изплакнете.

Ежедневно повтаряйте този способ, до момента в който настъпи облекчение.

Добавки и билки за банкет през устата

Дяволски нокът

Тази билка  е с много мощно противовъзпалително деяние, сходно с това на ибупрофена и други сходни лекарствени субстанции, прилагани в случаи на инфектиране.

Хората понасят добавката добре, само че би трябвало да се заобикаля от хора с пептична язва или такива, приемащи медикаменти за разреждане на кръвта!

Куркума

Куркумата е прелестен естествен лек за ишиас, заради мощните си противовъзпалителни качества. Тя съдържа съединението куркумин, то способства за понижаване на болката и възпалението.

Прибавете 1 чаена лъжичка към чаша мляко. 1 пръчка канела също става. Поставете на котлона да заври. Подслаждате с мед и пийте един път или два пъти денем, до момента в който не усетите облекчение.

Внимание: Куркумата може да не е подобаваща за приложимост при хора, приемащи антикоагуланти или медикаменти против диабет! Също така  при съществуване на камъни в жлъчката също би трябвало да се заобикаля!

Чай от валериана

Валерианата е една отлична билка за релакс и облекчение на хронични и нервни болки. Тя е доста потребна в случаите на ишиас, породен от конвулсия на мускулите.

Валерианата съдържа летливи масла, които оказват помощ да се отпусне вашата мускулатурата и да се облекчи напрежението. Тя  е известна помощ при хора с проблеми със съня.

Чай от валериана се подготвя елементарно като накиснете 1 чаена лъжичка изсушен корен валериана в чаша топла вода за 10 минути. Приемайте този билков елексир по няколко пъти на седмица, няколко следващи седмици.

Бяла върба – кора

Бялата върба оказва помощ за по-продължително облекчение на болката. Тя съдържа фенолния гликозид салицин, който осигуря противовъзпалителни и аналгетични резултати.

Приемайте кора от бяла върба под формата на тип добавка (120 до 240 мг дневно) в продължение на няколко седмици.

Алтернативни способи и практики против ишиас

Упражнения и мануална терапия при ишиас

Упражненията са несъмнено последното нещо, което хората които имат ишиас въобще имат някакво имат предпочитание да вършат, само че този тип интензивност в действителност е в действителност значима. Когато лежите непрекъснато в леглото може да направи болката доста по-силна и продължителна.

Упражненията оказват помощ за покачване на кръвния поток към повредения нерв, това оказва помощ за премахване на огромен % от химикалите, виновни за възпалителната реакция.

Лека разходка в парка или към вашия дом за 15-20 минути може да бъде задоволителна. Ако ходенето е прекомерно мъчително, пробвайте други способи като плуване. Когато сте във водата, натискът върху гърба е най-малък.

Може да се наложи да посетите терапевт, който да предложи тип стречинг извършения за възобновяване на гъвкавостта на гръбнака или придвижвания, които оказват помощ за стабилизиране на гръбначният дирек и понижаване на вероятността от контузия.

Масаж

Масажът е доста ефикасен при лекуване на седалищния нерв, както и мускулни конвулсии и изтръпване на краката и тялото. 

Той оказва помощ за разпределяне на стегнатите мускули в долната част на гърба и седалището, които в допълнение способстват за натиска върху нервните корени. 

Масажът подтиква освобождението на ендорфини, които работят като естествени болкоуспокояващи.

Едно ефикасно 10 минутно лекуване при болки в седалищния нерв 


Напълнете подобаващ съд (кофа, леген, корито) с 10 литра гореща вода, като се уверите, че краката Ви могат да устоят температурата на водата.

Добавете шепа сол и един литър органически ябълков оцет.
Разбъркайте, до момента в който солта се разтвори.

Потопете краката си в съда и ги оставете да се наквасен, до момента в който водата е топла.
Като водата почне да изстива извадете краката си, обвивате ги в забрадка и ги подсушавате.

Преди лягане се, уверете се, че краката Ви ще останат топли през нощта.
За да поддържате краката си топли, е да ги увиете в одеяло или да поставите топли вълнени чорапи. Не ходете боси.

При някои от Вас може да се получи доста усъвършенстване и облекчение на болката след единствено едно лекуване. На други от вас ще трябват няколко лекувания, с цел да реализиран по-добри резултати.

Този способ може да се повтаря всекидневно, до момента в който болката изцяло изчезне.

Съвети

ограничете внезапните движения; ходете изправени с цел да ограничите натиска на долната част на гърба; спете на матрак, който ви е комфортен нито корав нито доста мек; избягвайте тютюнопушенето, защото то виновника за поява на дискова херния; помислете за банкет на витамин С, калций и магнезий след консултация с лекуващия доктор.

Aко публикацията ви подхожда може да ни последвате и да я споделите с вашите другари:

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР